Hej Johan Ljungquist från Gårdsfisk, hur kändes det att vinna?
– Det känns riktigt bra och vi är väldigt stolta över den här utmärkelsen. Det här visar verkligen att vi är på rätt spår och kan skapa en hållbar, klimatsmart svensk fiskuppfödning.

Vilken är den största hållbarhetsutmaningen i din verksamhet?
– Jag skulle säga fodret; infrastrukturen för att producera ett svenskt foder med svenska råvaror saknas. Vi arbetar givetvis på det och tror att det kommer att bli verklighet på längre sikt.

Hur ser framtiden ut för er?
– Vi ser väldigt ljust på den, vi har nästan svårt att hinna leverera fisk och bygga produktion i den takt som konsumenterna efterfrågar. Jag tror också att den osäkerhet som finns globalt just nu kommer att stärka svenska producenter på lång sikt, det blir mer tydligt hur viktigt det är med att kunna trygga den svenska livsmedelsförsörjningen med bra livsmedel.

Årets Klimatkock är en tävling i regi av Bergkvist Publishing och Svenskt Sigill, och en del i den nationella tävlingen Årets Bonde.

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.