Grattis Margareta Hoas på Lilla Bjers Gårdskrog! Hur kändes det att vinna?
– Oj, vi blev så enormt glada! Vi var mycket överraskade över att kunna ta hem vinsten i den mycket hårda konkurrensen i kategorin!

Vilken är den största hållbarhetsutmaningen i din verksamhet?
– Vi har svårt att hitta en lokalproducerad, styrbar produkt till den sista givan gödning till vår magra sandjord. Den största utmaningen överlag är att få konsumenten medveten om värdet av de ekologiska, hållbart framtagna produkterna så att producenten kan få rätt betalt.

Hur ser framtiden ut för er?
– Vi ska precis invintra våra fläckiga vinbergssnäckor, det blir första vintern för dem i kalla Norden. Det ska också bli roligt att utveckla vår nya äppelodling. Vi är även mycket förväntansfulla inför att skaffa egna bikupor till våren.

Motivering:
En föregångare och inspirationskälla som väljer att agera konsekvent istället för att kompromissa och som gärna söker nya vägar från jord till bord. Kreativitet, transparens och omsorg både för natur och människa ligger detta ekologiska och KRAV-certifierade lantbruk varmt om hjärtat. Vinnaren i Årets Bonde kategori FRUKT & GRÖNT är en närvarande, kunnig och relevant kraft i kampen för ett mer hållbart, svenskt jordbruk.

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.