Vem är du?
– Jag har byggt upp lantbruksrådgivningen i Sverige via Hushållningssällskapen och HIR och varit rådgivare till lantbrukare i många år i Skåne. Jag har också varit med och byggt upp Borgeby Fältdagar till norra Europas största lantbruksmässa i fält. Nu har jag lämnat rådgivningen där jag var VD för HIR Skåne med 75 medarbetare. Jag och min fru har nyligen köpt skog i Skåne och där tillbringar jag mycket tid. Jag arbetar också som konsult med rekrytering och kapitalförvaltning.

Vilken är den största hållbarhetsutmaningen?
– Att ställa om hela samhället. Vi har en otroligt lång väg att gå. Klimatomställningen måste gå mycket snabbare om vi och våra barn skall se en framtid att leva i. Här har lantbruket och skogsbruket en nyckelroll att spela.

Vad är roligast respektive svårast med att sitta i juryn för Årets Bonde?
– Roligast är att lära känna så fantastiskt fina företag och människorna bakom företagen – det är en otrolig  kreativitet och affärsmässighet som präglar dem. Samtidigt är det väldigt svårt att välja ut de företagare som skall få pris, konkurrensen är så stor.

Våra partners

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.