Vem är du? 
Ekobonde på Jannelunds Gård utanför Örebro, med får, kor, grisar, höns, grönsaks- och spannmålsodling. Även förädling av kött och vegetabilier samt gårdsförsäljning. Drivs av att göra gården mer hållbar på alla vis, och påverka livsmedelssystemet i samma riktning. Jag gillar att laga mat på egna råvaror, njuta av franska naturviner och skapa mathantverk.

Vad är den största utmaningen kopplat till hållbarhet idag?

Tröga ekonomiska och politiska system. Kunskap kring hur en framtida mer hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion finns idag, men förändringen går för långsamt.

Vad är det roligaste/svåraste med att sitta med i juryn för Årets Bonde?

Roligast är att se alla goda exempel som finns runtom i landet, det finns många som förtjänar att lyftas och som inspirerar andra. Svårast är att väga de olika hållbarhetsparametrarna och jämföra olika kandidater. Förutsättningarna är otroligt olika.

Våra partners

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.