Grattis Carl Gudmundsson på Kryger Sverige, Vikbolandet, till segern i kategori SPANNMÅL i Årets Bonde 2022!

Vilka är ni?
– Vi är ett spannmåls- och entreprenadföretag utanför Norrköping som grundades hösten 2017. I dag odlar vi 620 hektar åkermark med en fast växtföljd och mellangrödor. Vårt mål från början har varit att producera så mycket det går samtidigt som vi ska ligga i framkant i hållbarhet. Vi håller marken bevuxen hela tiden och utvecklar konstant jordhälsan.

Hur gör man för att lyckas som bonde i dessa tider?
– Förutom att vara noggrann och få saker gjorda i rätt tid, handlar det om en kombination av en långsiktigt bra strategi, stor nyfikenhet och modet att hålla kursen när påverkan utifrån är stor. Vi måste sikta på höga skördar med hög kvalitet samtidigt som vi tar hand om naturen och jordarna.

Vad är ni bäst på?
– Vi har haft en tydlig inriktning och vågat genomföra den tillsammans med våra medarbetare i ett högt tempo. Samtidigt har vi hela tiden tagit emot besök och intressenter. Vi uppskattar konstruktiv kritik, det gör att vi hela tiden utmanas att bli bättre.
Hur vill ni tackla utmaningarna framöver?
– Det enda vi vet är att vi måste vara anpassade för framtiden. Om vi kan producera mycket, med hög kvalitet, på ett sätt som är klimatsmart – då är framtiden ljus!

Varför är just ni starka kandidater till huvudpriset Årets Bonde 2022?
– Det är jätteroligt att lyftas fram tillsammans med de andra kategorivinnarna som alla är värda priset! Att vi på kort tid visat att det går kombinera produktivitet med hållbarhet i världsklass med vår geografiska verklighet är vi nog allra mest stolta över!

Våra partners

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.