Grattis Blackert Lantbruk i Skänninge till segern i kategori KÖTT i Årets Bonde 2022!

Vilka är ni?
– Vi är ett familjeföretag med 5 anställda medarbetare. Vi har integrerad grisproduktion med 450 suggor, dessutom odlar vi eget foder till grisarna och raps till avsalu. Vår vision är att ta fram världens bästa fläskkött med minsta möjliga miljöpåverkan och bästa möjliga djurvälfärd.

Hur gör man för att lyckas som bonde i dessa tider?
–   För att vara framgångsrik bonde idag krävs att man är noggrann – man får inte lämna något åt slumpen. Man måste också vara öppen för förändring och hela tiden sträva efter att bli bättre. Till sist behöver man ha ett bra nätverk och vara en god affärspartner.

Vad är ni bäst på?
– Våra styrkor är nog att vi kompletterar varandras egenskaper bra. Hans är duktig på affärer och räknar mycket, Jeanette är ”grisnörd” och strävar hela tiden efter bättre resultat. Vi har hela tiden haft en positiv inställning till svensk grisproduktion och satsat därefter, trots nedgång i omvärlden.

Hur ska ni tackla utmaningarna framöver?
–  Vi ser över våra intäkter och kostnader. Vi har också investerat i solpaneler och reservelkraftverk. Nu ser vi över möjligheterna att öka försäljningen direkt till konsument.

Ni har chansen att vinna huvudtiteln Årets Bonde 2022. Varför är ni värdiga vinnare?
– Alla kategorivinnare är värdiga titeln! Men något vi är stolta över är att vi är eftertraktade som studiebesöksgård. Vi har också över tid haft höga produktionsresultat i vår grisproduktion. Och så kronan på verket: vår ”Fläskomat”! Där har vi ett brett utbud av kött och chark av högsta kvalitet från våra egen grisuppfödning.

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.