x, Åsbro


Hur har din verksamhet påverkats av Corona?

– Inte så mycket egentligen, men vår försäljning i gårdsbutiken har tok-ökat! Vi byggde ett stort växthus i somras dit vi flyttade ut försäljningen för att göra den coronasäker och det har blivit ett utflyktsmål, särskilt nu när det inte funnits några marknader att åka till. Jag tror att det känns lite ”luftigt” hos bonden; folk står och babblar och tittar på hönsen. Framför allt är det många äldre som kommer, kanske tycker de att det känns bättre att stå här än att trängas på ICA. Dit kanske de skickar barnen?


Om du gör affärer direkt med restauranger – hur ser de relationerna ut idag?

– Det finns några i närheten som handlar direkt av oss, bland annat en som kallar sig ”Krogen som inte finns”. Han har bland annat byggt om en lada i skogen till restaurang, dessutom har han en foodtruck som han åker runt med – han kan till exempel ställa sig vid någon bygghandel och sälja köttbullar och potatismos på vår KRAV-märkta potatis och det går tydligen bra. Hans försäljning verkar ha ökat även om allt inte går spikrakt; julbordet fick de till exempel ställa in. Vi levererar också uppemot 200 ton kål till en surkålsfabrik som heter Tistelvind. Även där har jag en känsla av att det går bättre och bättre, det finns ju hälsoeffekter av surkål, det är bra för tarmfloran vilket stärker immunförsvaret.


Hur ser du på den närmaste framtiden?

– Vi ser på den med tillförsikt. Jag tror vi att vi har produkter som ligger helt rätt i tiden. Jag tror också att folk har fått en känsla av att det nog inte är så dumt att ha en bonde runt knuten i orostider.

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.