Per Vidlund, Ängsö Fisk

Berätta om hur du jobbar!
– Jag har fiskat sötvattensfisk i Mälaren i 40 och är den sjätte-sjunde generationen som gör det. Min åsikt är att det ska vara toppkvalitet; när jag lämnar ifrån mig fisken ska jag veta att det inte går att få någon som är bättre, oavsett om det är en trestjärnig restaurang eller Anna-Stina som är 95 år som köper den. Det hänger på behandlingen ute på sjön, hur man isar och sköter hygienen.

Hur ser ditt samarbete med Lux ut?
– Med Henrik Norström på Lux har jag samarbetat i ungefär tjugo år. De vill alltid ha det som är ”lite för säsongen”. Förra veckan skulle de ha gös till sin fredagspåse, då stämde vi av i början av veckan och jag försökte fixa det. Om planen spricker hör jag av mig i god tid så att de hinner stödköpa. Det jag fiskar i dag har de på sin lastkaj klockan nio morgonen därpå kan säga att de är otroligt snabba på att filea för de gör som jag gör. Elva snitt, sen är gösen färdigfilead.

Våra partners

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.