Grattis Johan Widing på Bokeslundsgården! Hur kändes det att vinna?
– Jag blev glad och överraskad. Det kändes väldigt hedradande att bara bli nominerad men att sen vinna kategorin var nästa overkligt.

Vilken är den största hållbarhetsutmaningen i din verksamhet?
– Sedan i mars har vi haft en nedgång i försäljning, men det har också gett oss tid att utveckla vår verksamhet och satsa på ett specialbyggt stall till våra kor som ger bättre möjligheter till utevistelse, samtidigt som vi minskar våra näringsförluster och bättre kan styra var vi använder ströbädden i odlingen. Det nya läget med Covid-19 påverkar de flesta verksamheter. Det gamla sättet att arbeta funkar inte längre och man får hitta nya vägar framåt för att klara sig.

Motivering:
Bredden imponerar, precis som viljan att nå ut och lyfta både sig själv och likasinnade kollegor. Den ekologiska övertygelsen följer med ut i stall, hagar och skog – och till de mest kräsna konsumenterna och kockarna i vårt land. Vinnaren i kategorin EKO & INNOVATION i Årets Bonde 2020 står för mångfald, innovationskraft och en förmåga att agera ambassadör för ett mer hållbart lantbruk.

Våra partners

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.