Foto: Stefan Lindblom

Karolina Wilczynska & Victor Karlsson, Rosa Skattlådan

Berätta om era djur!
– I huvudsak föder vi upp vaktel, pärlhöns och skånsk blommehöna, och linderödsgris, mangalica och korsningar mellan de två. Uppfödningen är mycket på djurens villkor. Det är alltid gamla lantraser som växer långsamt och får mer smak vilket passar en restaurang som Gastrologik. Om kockarna smakar något extra spännande utomlands kan vi försöka få fram det här i Sverige också. Men det kräver mycket engagemang från vår sida; det tar ungefär ett halvår innan vi kan sälja kycklingarna och då . Samtidigt är det roligare för oss att jobba när vi ständigt har nya projekt och lär oss nya saker.

Har ni ätit på Gastrologik?
– Ja, flera gånger. På samma sätt som det är väldigt viktigt för kockarna att komma hit och se hur vi jobbar, behöver vi titta på våra råvaror med andra ögon för att veta vad vi själva kan göra bättre. Man får så mycket nya infallsvinklar när man äter de här kreativa maträtterna. Det ger oss väldigt mycket.

Våra partners

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.