Anders Carlson, Försäljningsdirektör och VD Kramp

Varför är ni med och samarbetar kring Årets Bonde?
– Kramp är en reservdels- och tillbehörsgrossist till återförsäljare i lantbruksbranschen. Via våra återförsäljare förser vi lantbrukare i hela landet med delar som gör att de varje dag kan kliva upp i traktorn och utföra sitt viktiga arbete. Genom att vara partner i Årets bonde vill vi hylla drivkraften och engagemanget som bönder runt om i hela landet har.

Varför är det så viktigt att lyfta svenska bönder i livsmedelskedjan?
– Det finns få arbetsgrupper som arbetar så dedikerat som lantbrukare, och som ständigt behöver bemästra nya utmaningar, tekniker och villkor. Årets bonde blir ett sätt att ge tillbaka till Sveriges bönder och att hylla dem och deras insatser.

Vilka är de största utmaningarna för svensk primärproduktion i dag?
– Den största utmaningen är att överbrygga okunskapen i samhället om förutsättningarna och drivkraften som finns inom lantbruket i hela landet. Statusen för bönder måste höjas och ett steg på vägen är att årligen fira lantbrukares olika engagemang.

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.