FiskarAnna Gunnarsson, grattis till vinsten! Hur känns det?
– Jag är otroligt hedrad och jätteglad. Jag hade inte en tanke på att just jag skulle vinna, jag gör ju bara det jag älskar och vill att kommande generationer ska ha samma möjlighet att leva och verka i samklang med naturen.

Vilken är den största hållbarhetsutmaningen i din verksamhet?
– Att informera andra om hur viktigt det är att bara köpa fisk som är fiskad på ett bra sätt, med tanke på framtiden.

Hur ser framtiden ut för er?
– I slutet av november släpps kokboken ’Härifrån. Råvaror, recept och relationer’ som jag medverkar i. Den är skriven av Årets Ekokock 2020 Anders Johnsson som verkligen sätter sig in i hela kedjan från sjö och jord till bord. Men framför allt ser jag fram emot det vackra som finns runtomkring mig varje dag. Det måste vi vara rädda om.

Motivering:
”Här möter vi kompetens och erfarenhet som gått i arv i 17 generationer; fördjupad, förädlad och förfinad över tid, men ständigt närvarande i allt som sker både till sjöss och på land. Inte Sveriges största verksamhet kanske, men i våra ögon den bästa! Vinnaren i Årets Bonde kategori FISK & SKALDJUR är världens första MSC-certifierade insjöfiske – en sann förebild och en ambassadör som skapar ringar på vattnet.”

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.