”Martin & Servera är verksamma mittemellan bonden och restaurangen”
6 april 2021Kristina Ossmark, Kommunikation- och Hållbarhetsdirektör Martin & Servera
Varför är ni med och samarbetar kring Årets Bonde?
– Martin & Servera är verksamma mittemellan bonden och restaurangen. Det betyder att vi ser det stora engagemang Sveriges bönder har för sina produkter. Vi vet också att kunderna inom restaurang och storkök har ett enormt stort intresse för hur den mat de serverar produceras. Därför tycker vi att det är viktigt att lyfta våra fantastiska svenska bönder.
Varför är det så viktigt att lyfta svenska bönder i livsmedelskedjan?
– Vi vet att det finns många svenska bönder som jobbar för en hållbar livsmedelsproduktion på ett innovativt sätt och att våra kunder efterfrågar produkter som kan hjälpa dem servera bra och hållbar mat till sina gäster. Genom att lyfta våra svenska bönder bidrar det till stolthet och medvetenhet kring svensk livsmedelsproduktion som vi tycker är mycket viktig. Dessutom ser vi ett ökat intresse för svenska produkter med tydligt regionalt ursprung och en berättelse kring personen som står bakom produkten – det skapar mervärde och bidrar till att våra kunder kan skapa en härlig måltidsupplevelse.